We mogen weer

Bericht van het moderamen

Beste gemeenteleden, We mogen weer!! Hebben jullie en u weer zin om spontaan naar de kerkdienst te komen? Vast wel! Wat anderhalf jaar geleden zo gewoon was, wordt nu toch denk ik als bijzonder ervaren. Zondags 's morgens elkaar kunnen ontmoeten, samen zingen en luisteren naar de verkondiging van Gods woord. Er is de laatste anderhalf jaar natuurlijk heel veel gedaan, door diverse gemeenteleden, om jullie en u allen via de digitale mogelijkheden te "ontmoeten". Dat is natuurlijk iets om dankbaar voor te zijn dat die mogelijkheden er tegenwoordig zijn. Maar elkaar in het echt ontmoeten, in gesprekken, samen koffie drinken en zo wel en wee kunnen delen is natuurlijk toch altijd veel mooier. Ontmoeten is een mooi woord. Als je het opdeelt staat er "ont-moeten" of te wel "niet-moeten" Ontmoeten is elkaar tegenkomen. Soms spontaan, dat zijn juist de leukste momenten of op geregelde tijden en plaatsen, b.v. in de kerk.
Elkaar ontmoeten in en na een kerkdienst heeft iets speciaals. Het mooie van de kerk is dat het een gemeenschap is waarin mensen van verschillende leeftijden en met verschillende achtergronden, samen komen. Je kiest die mensen niet uit en toch........hoor je bij elkaar als zussen en broers.
Op een extra moderamen vergadering, 17 augustus, hebben we besloten enige versoepeling in onze kerkdiensten .in te voeren.
Dat betekent :
De gemeente leden mogen vanaf nu weer (ingetogen) meezingen
Men hoeft zich niet meer vooraf aan te melden Bij binnenkomst word je/u wel gevraagd naam en tel.nr. op een lijst te schrijven (lijst wordt 2 weken bewaard en daarna vernietigd)
Er blijven voorwaarden zoals overal:
1,5 meter afstand tussen leden van verschillende huishoudens
Bij gezondheidsklachten, die op corona kunnen wijzen: thuisblijven.
Nog de volgende opmerkingen:
1e.: De zangondersteuning door de cantorijleden blijft voorlopig gehandhaafd. Dit zowel met het oog op evt. verscherping van de corona beperkingen. (het virus is immers nog steeds onder ons met elke dag nog een paar duizend besmettingen) en ter ondersteuning van de gemeentezang.
2e.: Er kunnen dan zo'n 100 'losse' mensen in de Nic. kerk op anderhalve meter afstand. De loop routes blijven voorlopig gehandhaafd en u wordt vriendelijk verzocht de eventuele aanwijzingen van de dienstdoende diakenen te volgen, voor uw eigen veiligheid en voor uw mede-kerkganger. Na afloop van de dienst wordt u uitgenodigd om, onder het genot van een kop koffie of thee, nog even met elkaar van gedachten te wisselen, natuurlijk met de nodige voorzorgsmaatregelen
We wensen u allen Gezegende en vreugdevolle bijeenkomsten toe. Want, om met het jaar thema te spreken, : "Van Hem is de toekomst".

Hartelijke groet,
Adri Perdok preses PGA

Reacties (0)


Dit onderwerp is gesloten voor nieuwe reacties.

De diensten van de Protestantse Gemeente Appingedam vinden plaats in de prachtige Nicolaïkerk.
Meer info:

Nicolaïkerk Appingedam »

Het meest actuele kerkblad vindt u online. Hier kunt u ook vorige edities inzien.

Kerkblad »

De PG Appingedam heeft overeenkomstig de privacy wetgeving, die op 25 mei 2018 in gaat, een privacy-verklaring opgesteld. Op de hieronder vermelde pagina (link) vindt u deze verklaring.

Privacy verklaring PG Appingedam »

Heeft u suggesties of opmerkingen ten aanzien van deze website? Neem dan contact met ons op middels het contactformulier.

Contact »