Beroep uitgebracht op nieuwe predikanten

Op 3 april heeft de PGA kennis kunnen maken met ds. G.M. van den Berg-de Haan, dominee te Schoonrewoerd en ds. J. van den Berg, dominee te Leerdam, kerk aan de Linge. Op 3 april is, met meerderheid van stemmen, besloten om dit dominees echtpaar te beroepen. Daarna moesten er nog heel wat formaliteiten worden gevolgd, voordat de beroepsbrief met aanhangsels kon worden overhandigd. Met dank voor de adviezen van de, toen nog, zittende classis predikant, ds. K Dijkstra, werden alle formulieren ingevuld en een werkplan opgesteld voor beide, deeltijd, predikanten. Op 7 mei zijn de scriba, dhr R. van der Ploeg en ondergetekende vroeg op pad gegaan richting Schoonrewoerd, om de beroepsbrieven te overhandigen. De dominees gaven, na het aan beide dominees officieel, persoonlijk overhandigen van de beroepsbrieven, per omgaande de getekende aannemingsbrieven mee terug.  Dankbaar keerden wij die dag terug naar Appingedam.  De bevestiging, in de PGA, van beide predikanten zal D.V. plaats vinden op zondag 9 september 2018. 

Reacties (0)


Dit onderwerp is gesloten voor nieuwe reacties.

De diensten van de Protestantse Gemeente Appingedam vinden plaats in de prachtige Nicolaïkerk.
Meer info:

Nicolaïkerk Appingedam »

Het meest actuele kerkblad vindt u online. Hier kunt u ook vorige edities inzien.

Kerkblad »

De PG Appingedam heeft overeenkomstig de privacy wetgeving, die op 25 mei 2018 in gaat, een privacy-verklaring opgesteld. Op de hieronder vermelde pagina (link) vindt u deze verklaring.

Privacy verklaring PG Appingedam »

Heeft u suggesties of opmerkingen ten aanzien van deze website? Neem dan contact met ons op middels het contactformulier.

Contact »