Diaconie PG Appingedam, Postbus 167, 9900 AD Appingedam

College van Diakenen

De Diaconie wil de gemeente ondersteunen in haar diaconale opdracht.

Diaconaat vormt de brug tussen kerk en maatschappij. Het betekent dienstvaardigheid en dienstverlening vanuit het christelijke geloof. Dit heeft altijd een actuele invulling. In ons beleidsplan 2010-2014 is nader uitgewerkt hoe we denken invulling te geven aan de taken van de diaconie.

Beleidsplan diaconie PG Appingedam 2013-2016

Samengevat hebben wij aandacht voor

- missionaire aangelegenheden / Kerkinactie

- sociaal geïsoleerden (via het Noaberschap)

- Amnesty International

– jeugddiaconaat

– asielzoekers

– aansluiting zoeken bij adviesraad WMO

- stille hulp.

Vanzelfsprekend vervult de diaken een rol in de kerkdiensten, en is vooral sterk bij de Avondmaalsvieringen betrokken. In de praktijk proberen we een afvaardiging te hebben in de meest relevante plaatselijke werkgroepen.

Diakenen hebben hun eigen toerustingactiviteiten. De diaconie vervult de taken in nauwe samenwerking met het pastoraat en het missionair werk in het besef dat de daaruit voortvloeiende taken zowel in hun onderlinge samenhang als in hun eigenheid behartigd dienen te worden.

Diaconie PG Appingedam,

Postbus 167, 9900 AD Appingedam

Email:        diaconie@pg-appingedam.nl

Moderamen:

Mw. J. Pennink-Dijkman, voorzitter

Dhr. H. Samplonius, scriba

Dhr. J. Palsma  penningmeester

financiële administratie    vacature

In verband met het rechtstreeks persoonlijk benaderen van het moderamen zijn telefoonnummers ven adressen verwijderd van de website.

Giften aan de diaconie PGA kunt u overmaken op bankrekening:

• NL27FVLB 0225356430  Diaconie Protestantse Gemeente Appingedam

Missionair werk

De groep missionair werk is een commissie van de diaconie en baseert zich op de volgende grondslag: “De kerk is geroepen tot dienst aan het woord van God, om in de wereld van vandaag, ver weg en dichtbij, actief te zijn in woord en daad, in gesprek en samenwerking met andere kerken en godsdiensten, tot heil van de wereld”.

De missionair werk houdt houdt ondermeer in: zending, werelddiaconaat en ontwikkelingssamenwerking. Deze werkterreinen  worden in de landelijke PKN gezamenlijk aangeduid als ‘Kerk in Actie’. Plaatselijk moet dit tot uiting komen:

-         in kerkdiensten en themabijeenkomsten

-         kerkblad, prikbord

-         stimulering van Fair-Trade producten

-         missionair diaconaal aandeel

-         Amnesty International

-        missionair aandeel

Zij komen ongeveer 6x per jaar bij elkaar. Interesse? bel gerust.

De commissie bestaat uit:

Mw. G. Bulthuis-Blaak

Wilt u de werkgroep ondersteunen actief meldt u dan bij een van de genoemde leden van de werkgroep.

Wilt u de diaconie financieel steunen voor het missionair aandeel dat kan via

•  NL54 FVLB 0225 357 496 Diaconie Protestantse Gemeente Appingedam Inz. Missionair Aandeel

Actuele foto's van diverse activiteiten kunt u vinden in de galerij.

Fotogalerij »